Een bezoek aan de Riviera del Conero

Je kent het vast wel! Vakantiebrochures met daarin foto’s van dorpjes, stranden en baaien waarvan je denkt dat ze alleen in je dromen voorkomen. Maar wat als je tijdens je vakantie bij Villa Rilassati deze stranden gewoon in de buurt hebt in nationaal park Riviera del Conero? Dan ga je op zijn minst even kijken toch! Wij gingen alvast op voor je op onderzoek uit. En dat was bepaald geen straf.

De kuststreek Riviera del Conero heeft alles wat je nodig hebt voor meerdere dagen plezier. In deze blog zullen we de bezienswaardigheden van de plaatsen Sirolo, Numana en Porto Recanati benoemen, zodat je een idee krijgt van wat je kunt verwachten als je deze plaatsen gaat bezoeken. Natuurlijk vergeten we ook het hoogtepunt van de Riviera del Conero, Due Sorelle niet.

We binnen onze tocht in het charmante Sirolo. Sirolo is een prachtig middeleeuws stadje dat bekend staat om zijn mooie stranden en adembenemende uitzichten. Het centrum van Sirolo is autovrij, wat het tot een ideale plek maakt om te wandelen en te genieten van de typische sfeer welke past bij een authentiek Italiaans kustplaatsje. Het belangrijkste plein, Piazza Garibaldi, is een geweldige plek om van die jaloersmakende foto’s te maken, te ontspannen en mensen te kijken terwijl je een bijv. cappuccino drinkt. Vanuit Sirolo kun je ook een wandeling maken naar de vuurtoren van Conero, waar je een spectaculair uitzicht hebt over de kustlijn.

Numana is een ander charmant stadje aan de Riviera del Conero. Het heeft een prachtige jachthaven waar je kunt genieten van de boten die in en uit varen. Het strand van Numana is perfect om te zonnebaden en te zwemmen. Het oude centrum van Numana is ook zeker een bezoek waard, met zijn smalle straatjes en oude huizen. Het Museo della Tonnara is een museum dat de geschiedenis van de tonijnvangst in de regio vertelt en is zeker een bezoekje waard.

Porto Recanati is een levendige badplaats met veel restaurants, bars en winkels. Het strand van Porto Recanati is breed en lang, en biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals windsurfen en kitesurfen. Het centrum van Porto Recanati heeft een mooie boulevard waar je kunt genieten van de zonsondergang en de sfeer.

En dan nu het hoogtepunt! Due Sorelle! Een van de meest iconische stranden van Italië. Het strand is gelegen tussen Sirolo en Ancona en is een zeer populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

De naam Due Sorelle betekent ’twee zusters/nonnen’ in het Italiaans, en verwijst naar twee grote rotsen die uit de zee oprijzen en die lijken op twee zusters die uitkijken over de zee. Deze rotsen creëren een natuurlijke baai die het strand beschermt tegen de golven en de stroming van de zee, waardoor het water hier meestal kalm en helder is.

Het strand is bereikbaar per boot (vanuit Portonovo) of via een wandelpad van ongeveer 20 minuten (dit pad is sinds kort officieel gesloten) door het prachtige Conero-bos dat het strand omringt. Het pad biedt een spectaculair uitzicht op de kustlijn en de zee, en het is voor natuurliefhebbers een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur in de omgeving.

Het strand van Due Sorelle is een prachtig strand met fijn wit zand en kristalhelder water. Het is perfect om te zwemmen, te zonnebaden of gewoon te ontspannen en te genieten van de omgeving. Er zijn geen faciliteiten op het strand zelf, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt voor een dagje aan zee.

Onze tip! Vanwege de populariteit van het strand kan het hier in het hoogseizoen wel erg druk worden. Maar als je het strand heel vroeg in de ochtend bezoekt, voordat de meeste mensen arriveren, kun je genieten van de rust en stilte van deze prachtige plek.

Kortom, de Riviera del Conero heeft voor ieder wat wils, is zeer insta-waardig en zal je zeker niet telleurstellen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.