Le Marche

LE MARCHE

Op vakantie in Le Marche

Le Marche

Le Marche is een regio welke is gelegen in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. De regio grenst in het noorden aan het ministaatje San Marino en Emilia-Romagna. Aan de westkant vind je de welbekende regio’s Toscane en Umbrië, en in het zuidwesten Lazio. De zuidelijke kant van Le Marche grenst aan de Abruzzen.

Le Marche wordt steeds populairder bij toeristen. Volgens velen is de regio Le Marche ‘het nieuwe Toscane’, minstens zo mooi maar nog veel minder bezocht. Wist je trouwens dat Le Marche de regio is met het hoogste aantal mooiste dorpen van Italië? De zogenaamde ‘borghi più belli d’Italia’!

Voor ons persoonlijk was dit geen verrassing, want de regio biedt een verrassende mix aan middeleeuwse heuveldorpjes, food festivals, fijne stranden, activiteiten in de bergen en schitterende vergezichten. Het is dan ook niet voor niks dat de Italianen zelf graag naar Le Marche op vakantie gaan.

In het westen van Le Marche bevinden zich de Apennijnen. Monte Vettore (2476m) is de hoogste top van de Apennijnen in Le Marche en bevindt zich in het Nationaal Park Monti Sibillini. Nabij Monte Vettore vind je het kristalheldere bergmeer Lago di Pilato. Het landschap tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee is erg heuvelachtig en biedt spectaculaire uitzichten. De kustlijn bestaat voornamelijk uit zand- en kiezelstranden die op twee plaatsen worden onderbroken door rotskust, namelijk ten zuiden van de stad Ancona (Monte Conero) en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo). De provinciehoofdstad is Ancona van de gelijknamige stad en tevens de belangrijke havenplaats.

In het heuvelachtige gebied tussen de Apennijnen en de kust zijn veel wijn- en olijfgaarden. Daarnaast is er veel bos en zijn er veel mooie oude middeleeuwse dorpjes te vinden.

We kunnen je absoluut aanraden: kom zelf het prachtige Le Marche ontdekken. Dankzij de gastvrijheid van de Marchigiani voel je jezelf meer dan welkom!

ANCONA

Ancona is een stad met een rijke geschiedenis. Mede door de ligging tegen de helling van de Monte Conero heb je vanaf verschillende plaatsen een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee. De stad zelf biedt tal van historische bouwwerken en bezienswaardigheden. Even zin om te winkelen? Ook dit kan prima in Ancona.

CIVITANOVA MARCHE

Civitanova Marche is een moderne stad in een oud jasje. Naast de kilometers lange (door de haven gescheiden) strandboulevard met moderne beachclubs biedt deze stad prachtige oude gebouwen (Cititanova Alta), maar ook hippe, culturele festivals, vele leuke winkels, restaurants en ijssalons.

FERMO

Fermo kan je als geen ander verrassen met de uitzichten die de stad te bieden heeft. Naast een plek om je camera mee naar toe te nemen, leent de stad zich uitstekend voor een mooie stadswandeling (zowel boven als onder de grond) zodat je al het moois wat de stad te bieden heeft kunt ontdekken.

MACERATA

Macerata is naast de stad van de opera een echte studentenstad. In het stadshart vind je het Piazza della Libertà, waar een aantal belangrijke historische gebouwen staan en het altijd gezellig druk is. Aan het plein staat ook één van de oudste universiteiten van Italië, sinds 1290, die nog altijd in gebruik is.

ASCOLI PICENO

Ascoli Piceno typeert zich dankzij de grote pleinen, smalle straatjes en prachtige kerken. Je kunt deze stad prima te voet verkennen. De olive all’ascolana, gefrituurde gevulde olijven, zijn een must als je Ascoli Piceno bezoekt. Jaarlijks op de eerste zondag van augustus is het middeleeuwse ridderspel Quintana.

Ontdek hier de bijzondere bezienswaardigheden welke Le Marche te bieden heeft!

SANTA CASA LORETO

Basilica della Santa Casa heeft een aantrekkingskracht voor mensen van over de gehele wereld. Reden? Het centrale plein is één van de meest bezochte heiligdommen ter wereld. Extra bijzonder aan de Basilica della Santa Casa is het feit dat het omhuld is door een militair fort, ter verdediging van dit prachtige heiligdom.

MAdAM

Het Museo Aperto d’Arte Marche is een collectie van verschillende street art werken. Een openluchtmuseum dat verspreid ligt over diverse plaatsen in de regio Le Marche bestaande uit honderdtwintig werken. Je vind de werken in o.a. Civitanova Marche, Ascoli Piceno, Ancona, Macerata en Monte San Giusto.

RECANATI & LEOPARDI

Casa Leopardi, het geboortehuis van Leopardi in Recanati, is te bezoeken. Indrukwekkend is de familiebibliotheek, die bijna de hele eerste verdieping van het palazzo in beslag neemt. En als je dan toch in Recanati bent beklim dan zeker de Torre del Borgo welke naast Leopardi’s standbeeld prijkt en gebouwd werd in de twaalfde eeuw.

TEMPIO DEL VALADIER

Deze achthoekige kapel is sinds 1819 in opdracht van paus Leo XII, volledig opgetrokken uit travertijn, een lokaal kalksteen gewonnen in de Frasassi-bergen iets verderop. In de kapel werd aan het einde van de bouw in 1828 een Madonna col Bambino geplaatst, die in het museum in Genga te bewonderen is.

Feesten als een local? Bezoek een van de Festa's of Sagra's!

MOGLIANO 1744

Mogliano 1744 is een fascinerend historisch en cultureel evenement dat de bezoeker meeneemt op een reis door de tijd in de "eeuw van de verlichting". Maak kennis met de manier waarop de Moglianen de passage van de troepen van Maria Theresia van Hongarije hebben ervaren en ga samen met de Moglianen terug naar 1744.

CLOWN & CLOWN FESTIVAL

Jaarlijks tegen het einde van September trekt het Clown & Clown Festival bezoekers vanuit heel Italië naar Monte San Giusto, de stad van de glimlach. Tijdens dit evenement maakt je kennis met het artistieke erfgoed. Natuurlijk niet zonder de typische voedsel- en wijnproducten te vergeten.

FESTA DELLA BIRRA FERMO

Wie denkt dat Italianen alleen maar wijn drinken, heeft het helemaal het mis. Italianen zijn ook dol op bier. Zo drink je bij een pizza bier volgens de Italianen. Om deze reden is er ook een heus eigen Oktoberfest in Fermo. Dit feest vind plaats in de eerste week van oktober.

SAGRA DEL VINO COTTO

In Loro Piceno wordt de vino cotto hoog in het vaandel gedragen. Om deze reden vindt er dan ook jaarlijks een eerbetoon plaats aan dit mooie streekproduct. Sagra del Vino Cotto, staat helemaal in het teken van deze heerlijke drank. Geniet in de straten en op alle pleinen van theater-spektakels, straatartiesten en concerten, onder het genot van een glas vino cotto.

HALLOWEEN MOGLIANO

Halloween Mogliano is een feest dat al sinds de eerste editie een buitengewoon succes is. Het historische centrum wordt omgetoverd in "het dorp van de angst". Geesten, vampiers en heren van de duisternis nemen bezoekers mee op een angstaanjagende reis. Speciaal voor kinderen wordt het evenement “Halloween bambini” georganiseerd.

CONTACT

Wil je meer weten over Le Marche, of heb je een andere vraag over Le Marche en bezienswaardigheden neem gerust contact op!

Bel of Whats App ons

Bel gerust of stuur een bericht via Whats App. We zijn te bereiken via het nummer +39 334 737 4199

Stuur ons een e-mail

Je mag ons altijd mailen op info@villarilassati.com . Het is ook mogelijk het contactformulier in te vullen.

Kom gezellig langs

Ben je in de buurt? Schroom dan niet om even gezellig langs te komen voor een praatje en een kopje koffie