Wijn en wijnhuizen

WIJN EN WIJNHUIZEN

Laat je verrassen door de heerlijke wijnen uit de regio en ga proeven daar waar het gemaakt wordt!

Wijn en wijnhuizen

Als het op wijn aankomt is de regio Le Marche en in het specifiek de streek rondom Jesi bekend om de witte wijnen welke zijn gemaakt van het druivenras Verdicchio. Ook worden er mooie witte wijnen gemaakt van de Pecorino druif. Ben je een liefhebber van rode wijnen dan kom je helemaal tot ontspanning tijdens het drinken van een goed glas Rosso Piceno, welke gemaakt is van de druivenrassen Montepulciano en Sangiovese.

De lokale trots Vino Cotto drink je het beste in de naburige borgo van Loro Piceno. Hier vindt tevens jaarlijks het Vino Cotto Festival plaats in de tweede helft van augustus.

TENUTE MUROLA

Een bezoek aan de moderne wijngaard en kleders van Tenute Muròla is zeker aan te raden als je liefhebber bent van wijn. Het proeven van de wijnen vindt plaats in een speciaal voor proeverijen gecreëerde ruimte met een bijzonder uitzicht over de vatenkelder genaamd Scheggia.

CANTINA VOLVERINO

Cantina Volverino is de trots van Mogliano als het aankomt op wijn. De nog jonge wijnmakers maken hun wijnen met veel respect voor het land waarop ze mogen werken. De bijbehorende winkel is op dinsdagen en donderdagen vanaf begin van de avond geopend.

CAONA WINERY

Caonà Winery produceert de welbekende Vino Cotto wat letterlijk vertaald gekookte wijn betekend. Je kan de wijngaard op doordeweekse dagen bezoeken. Doe je dit liever in het weekend dan dien je vooraf wel even te reserveren want dan doen ze de deuren speciaal voor je open.

CANTINA BASTIANELLI

Voor de ultime wijnbeleving breng je een bezoek aan Cantina Bastianelli. Ze bieden tal van thema proeverijen maar ook een picknick of een compleet verzorgt diner midden in de wijngaard behoort tot de mogelijkheden.

De voorspelling tijdens een verblijf bij Villa Rilassati is 99% kans op wijn!

CONTACT

Wil je meer weten over een bezoek aan één van de wijnhuizen, of heb je een andere vraag over de omgeving en bezienswaardigheden neem gerust contact op!

Bel of Whats App ons

Bel gerust of stuur een bericht via Whats App. We zijn te bereiken via het nummer +39 334 737 4199

Stuur ons een e-mail

Je mag ons altijd mailen op info@villarilassati.com . Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen

Kom gezellig langs

Ben je in de buurt schroom dan niet om even gezellig langs te komen voor een praatje en een lekker glas wijn