Monti Siblillini

MONTI SIBILLINI

Skiën, wandelen, mountainbiken of simpelweg genieten van de prachtige vergezichten!

Monti Sibillini

Nationaal Park Monti Sibillini is onderdeel van de Apennijnen. Het park biedt vele activiteiten voor de wintersport-, de wandel-, de fiets- de cultuur en natuurliefhebbers. 

Monte Vettore (2476m) is de hoogste top van het Nationaal Park Monti Sibillini. Nabij Monte Vettore vind je het kristalheldere bergmeer Lago di Pilato.

LAME ROSSE

Lame Rosse staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Italië. Het gebied is wandelend gemakkelijk te bereiken vanaf de dam bij Lago di Fiastra. Het pad is meestal droog, zelfs na hevige regen.

VILLA LUCIA

Villa Lucia ziet eruit als een huis uit een heel oud sprookje, gebouwd in steen van witte bergrots welke kenmerkend is voor de regio. Met zijn hellende rode dak heeft het meer dan een eeuw harde wind en overvloedige sneeuw doorstaan.

LAGO DI FIASTRA

Lago di Fiastra wordt gevoed door het water van de Fiastrone-rivier en kleine zijrivieren welke suggestieve hoeken creëren. Het water is bijzonder helder en niet vervuild. De oevers aan de linkerkant van de dam zijn erg steil, terwijl de rechterkant wordt begrensd door een fietspad van waaruit je gemakkelijk het meer kunt bereiken.

MONTE VETTORE

Monte Vettore is de hoogste top van Nationaal Park Monti Sibillini met maar liefst een hoogte van 2476 meter. Bij helder weer is het zicht meer dan 70 km. In de nabije omgeving vind je ook het prachtige Laghi di Pilato.

PIANO GRANDE

Piano Grande is volgens velen het mooiste gedeelte van Nationaal Park Monti Sibillini. De grote vlakte ligt 1450 meter boven zeeniveau, nabij het plaatsje Norcia, dat bekend staat om de op ambachtelijke wijze gemaakte worsten, hammen en andere vleeswaren. Afhankelijk van het weer in het voorjaar, ligt het hoogtepunt van deze kleurrijke bloemenzee in de tweede helft van juni.

Nationaal Park Monti Sibillini biedt naast prachtige vergezichten ook tal van activiteiten!

WANDELEN OF HIKEN

Nationaal Park Monti Sibillini biedt wandelaars van verschillende niveaus diverse routes. Ook is het mogelijk om onder leiding van een gids een hike te maken.

MTB OF RACEFIETS

Nationaal Park Monti Sibillini is het beste te verkennen per mountainbike. Er zijn verschillende verhuurders incl. gids van zowel E-MTB's als gewone MTB's. Ben je in bezit van een racefiets en hou je wel van een klim. Dan is de route vanaf Lago di Fiastra welke je brengt naar Bolognola en Sassotetto een echte aanrader.

WINTERSPORT

Mocht je Villa Rilassati bezoeken in de winter of het vroege voorjaar dan behoort één of meerdere dagen op de piste zeker tot de mogelijkheden. De pistes van Sassotetto en Bolognola zijn goed onderhouden en er is zelfs een kleine Après-ski.

Van al die sportieve activiteiten krijg je natuurlijk honger. Laat je verrassen door La Cucina Marchigiana!

Z CHALET

Z Chalet is een restaurant waar de grill centraal staat. Ze bieden verschillende BBQ gerechten aan en hebben een aantal heerlijke burgers. Daarnaast is de kaart gevuld met pasta, panini en salades. Je kunt er overigens ook terrecht voor een drankje.

RIFUGIO DI TRIBBIO

Rifugio di Tribbio is een echte traditionele berghut. Het menu wordt voorgelezen omdat het elke dag verandert, met lokaal vlees, verse pasta, biologische groenten en lokale producten. Het menu met prijzen wordt goed weergegeven bij de ingang van het restaurant.

CONTACT

Wil je meer weten over Nationaal Park Monti Sibillini, of heb je een andere vraag over de omgeving en bezienswaardigheden neem gerust contact op!

Bel of Whats App ons

Bel gerust of stuur een bericht via Whats App. We zijn te bereiken via het nummer +39 334 737 4199

Stuur ons een e-mail

Je mag ons altijd mailen op info@villarilassati.com . Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen

Kom gezellig langs

Ben je in de buurt schroom dan niet om even gezellig langs te komen voor een praatje en een kopje koffie