Een dagje strand in Civitanova Marche

Civitanova Marche is een prachtige stad gelegen aan de Adriatische kust en is daarmee de dichtstbijzijnde kustplaats vanaf Villa Rilassati. Het is een populaire bestemming voor (Italiaanse) toeristen vanwege zijn adembenemende stranden, historische bezienswaardigheden en levendige cultuur.

Éen van de belangrijkste attracties van Civitanova Marche zijn de stranden. Het lange en brede strand trekt elk jaar duizenden bezoekers aan die genieten van de heldere wateren en het zachte zand. Het is een perfecte plek om te zonnebaden, te zwemmen of te genieten van diverse watersporten zoals windsurfen en zeilen. Het is tevens ook een ideaal strand om met kinderen naar toe te gaan. Zelf bezoeken we graag het Spiaggia libera omdat hier ook grote opblaaskussen in het water liggen om op te klimmen en van af te glijden. Ook is de branding lang erg ondiep waardoor de kinderen lekker kunnen spelen.

Naast de stranden heeft Civitanova Marche ook veel historische en culturele bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Een van de meest opmerkelijke is de kerk van San Paolo, die dateert uit de 18e eeuw en bekend staat om zijn prachtige barokke architectuur. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het Teatro Annibal Caro, het Palazzo Comunale en het Museo Civico.

Civitanova Marche is ook beroemd om zijn heerlijke gastronomie. De lokale gerechten zijn gebaseerd op verse vis, zeevruchten en groenten, en worden vaak bereid met olijfolie en verse kruiden. De beroemde Verdicchio-wijnen van hier uit de regio zijn daarbij een must-try.

De stad organiseert het hele jaar door verschillende evenementen en festivals, zoals het Festa della Madonna del Carmine in juli, het Festival del Mare in augustus en het International Guitar Festival in september. Deze festivals bieden bezoekers een kijkje in de lokale cultuur en tradities.

Als je het ons vraagt is Civitanova Marche  een geweldige dagje weg voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van prachtige stranden, rijke geschiedenis, heerlijk eten en een levendige cultuur. Het is een stad die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie bij Villa Rilassati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.