DROMEN & DOEN – de start van Villa Rilassati

Denk je aan Italië dan denk je vast en zeker aan La dolce vita, wat letterlijk ‘het zoete leven’ betekent. Een manier van leven in een lagere versnelling, met meer tijd voor elkaar, genieten van alle mooie dingen, het maximale uit het leven halen.. Een leven wat ons enorm aanspreekt en zorgde voor een gewaagde en bijzondere keuze.

Het is maart 2020 als Corona het dagelijks leven van iedereen op z’n kop zet. Ook in ons gezin zijn de veranderingen enorm. En juist op zo’n moment, als even niets meer is zoals het altijd was, komt er ruimte om achterom te kijken. Én vooruit. Ineens worden we ons enorm bewust van ons gehaaste en drukke leven. Willen we dat eigenlijk nog wel? Waar worden we nu écht gelukkig van? En hoe zien we onze toekomst en die van onze kinderen?

De wens om een nieuw leven op te bouwen in een ander land speelt al langer bij Arno. “Na ons pensioen wonen we niet meer in Nederland” was een voorspelling die hij al vaker had gedaan. En in 2021, toen alles weer een beetje terug ging naar ‘normaal’, komt die wens opnieuw naar boven. Het laatste zetje krijgen we van onze bevriende buren, die geheel onverwacht met het mooie nieuws komen te gaan emigreren naar Italië. “Waarom gaan jullie niet mee?” werd er als grap een paar keer gezegd. Waarop wij eigenlijk niet anders konden zeggen dan: “Ja, waarom eigenlijk niet?” Waarom wachten met je dromen als je ze nú kunt waarmaken?

Er is een zaadje in ons hoofd geplant en de
eerste gedachten over een leven in Italië
beginnen vorm te krijgen. Het is heel
bijzonder hoe die ideeën langzaam aan steeds
concreter worden. Totdat je voor de
definitieve keuze komt te staan: we gaan
ervoor! Na heel veel nadenken, inlezen, alle
afleveringen kijken van ‘Ik Vertrek’ (zo gaan
wij het dus niet doen..) en het ontdekken van
de omgeving in Italië waar onze voorkeur naar
uitgaat.. Staan we in november 2021 voor de
eerste keer in de tuin van ‘Villa Luna’. Een
prachtig huis in het dorp Mogliano, omgeven
door berg en dal, met een adembenemend
uitzicht en waar al onze wensen samen komen.

Met als kers op de taart een halve maan-
vormig zwembad die de naam ‘Villa Luna’

verklaart. En alle ruimte voor het starten van
een vakantie resort, zodat we deze mooie plek
kunnen delen met anderen. We zijn meteen
verkocht.
Er volgt een spannende tijd, waarin we
uitkijken naar een nieuw leven in Italië en
tegelijk langzaam afscheid nemen van ons
leven in Nederland.

Totdat we begin april, terwijl ons huis in Nederland al grotendeels bestaat uit verhuisdozen, ineens slecht nieuws krijgen: de Italiaanse bank heeft, tegen alle verwachtingen en signalen in, onze financieringsaanvraag afgekeurd.

En daar sta je dan tussen je verhuisdozen. Ineens niet meer wetende wat de toekomst brengt. Wat gaan we doen? Nemen we afscheid en vertrekken we, met alle onzekerheden die daarbij komen kijken? Of zetten we onze plannen op pauze en blijven we in Nederland?

Enorm gesteund door vrienden en familie, besluiten we voor het eerste te gaan. Want het kan toch niet zo zijn dat deze hobbel ons gaat weerhouden van onze droom?

Eind april 2022 vertrekt er een vrachtwagen met al onze spullen naar een tijdelijke opslag in Italië. Wij
zijn welkom om tijdelijk te verblijven bij onze lieve vrienden en oude buren, die zo’n twee uur noordelijker wonen in hun prachtige huis Villa Tre Sorelle.

En dus vertrekken ook wij, samen met Fedde
en Fien, naar de regio Le Marche in Italië. Op
naar een nieuw leven, ook al weten we nog niet
hoe die eruit gaat zien!

De eerste tijd in Italië is onzeker en tegelijk
een cadeautje. Samen met de kindjes ontdekken we de omgeving, genieten we van de tijd met elkaar, van de warmte, de gezelligheid, de gigantische pizza’s van de plaatselijke pizzeria ‘Leo’ en zetten we alles op alles om de aankoop van het huis rond te krijgen. En bijzonder genoeg ontmoeten we in Italië de juiste mensen om ons te helpen.

Binnen een paar weken is onze financiering alsnog geregeld. In augustus krijgen we dan eindelijk de sleutel van ons droomhuis, die we omdopen tot Villa Rilassati!

Na de vele afleveringen van ‘Ik Vertrek’ weten we zeker: wij willen geen bouwval opknappen. En dus kozen we bewust voor dit nieuw gebouwde huis. Na wat opruim- en schoonmaakwerk trekken we met de kindjes in ons nieuwe huis.

Na een heerlijke zomer, bezoekjes van vrienden en familie en het wennen aan onze nieuw omgeving zijn we nu gestart met de plannen voor ons kleinschalige vakantie resort.

Op z’n Italiaans moeten we over de komst van 1 of 2 luxe glamping tenten nog even ruzie maken met de gemeente 😉 Maar in het voorjaar van 2023 kunnen we met trots de eerste gasten ontvangen in ons luxe appartement. We kunnen niet wachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.