De eerste maanden van Villa Rilassati

Geregeld krijgen we de vraag hoe het ons bevalt als gastheer en gastvrouw. Wat vinden de kinderen ervan dat er gasten zijn? En hoe gaat het verder met jullie daar in Italië? Allemaal leuke vragen die we graag beantwoorden in deze blog.

Maar eerst gaan we nog even terug naar afgelopen winter, toen Appartement Rilassati eigenlijk enkel nog een lege ruimte was en we nog flink aan het verbouwen waren. Omdat we op ons Instagram profiel al veel vragenkregen over ons appartement besloten we om de agenda gewoon open te zetten en te zien of mensen daadwerkelijk zouden reserveren. Tot onze

verbazing stroomde de agenda voor zowel de meivakantie als de zomervakantie snel vol. En dat terwijl we nog niks konden laten zien behalve een ontwerp en een moodboard. We willen dan ook iedereen die al geboekt heeft voor er ook maar iets te zien was bedanken voor het vertrouwen in ons!

 

Inmiddels ontvangen we sinds april gasten en dat bevalt ons uitstekend. Het is heel leuk om een vertrouwd Nederlands praatje te kunnen maken, maar het allerleukste is de waardering die we krijgen van onze gasten en om ze te zien genieten van bijvoorbeeld het zwembad of de mogelijkheden om buiten te kunnen koken op één van de barbeques. Een overigens veel gehoorde opmerking is dan ook dat het appartement veel ruimer lijkt dan op de foto en dat het prachtig is ingericht.

 

De kinderen ervaren de gasten ook als erg leuk. Daar waar Fedde de eerste dag de kat nog weleens uit de boom wil kijken is Fien minder verlegen en begint ze direct te groeten en zoekt ze contact.

 

Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen geweest de afgelopen maanden. De eerste was de longontsteking van Elina waardoor ze lichamelijk even een flinke klap kreeg.  De ander was natuurlijk het noodweer wat met name het noorden van Italië trof (wij kregen slechts een staartje ervan). De provincie Le Marche werd ook genoemd in de Nederlandse media en toeval of niet, maar de boekingen stopte compleet van de ene op de andere dag. Gelukkig waren daar uiteindelijk toch nog Duitse en Italiaanse gasten die bij ons op vakantie kwamen en genoten van hun tijd.

Inmiddels staan we aan de vooravond van ons eerste hoogseizoen en dat is ergens spannend, maar we kijken er voornamelijk naar uit. Vanaf aanstaande zaterdag zitten we vol tot eind augustus met gezinnen die bij ons hun vakantie komen vieren. We zijn er helemaal klaar voor en gaan keihard ons best doen om te zorgen dat het voor deze gezinnen een onvergetelijke vakantie gaat worden. Aansluitend hopen we nog gezellig gasten in het naseizoen te mogen verwelkomen. Want ook in de maanden september en oktober is het hier nog heerlijk nazomeren.

 

Zelf kunnen we inmiddels wel zeggen dat we helemaal op onze plek zitten hier in Mogliano. We zijn volledig opgenomen in de gemeenschap en durven te zeggen dat we vriendschappen hebben gesloten met Italianen en Nederlanders hier in de omgeving. Fedde heeft het afgelopen jaar echt een super goede start gemaakt op school, en is volledig geïntegreerd binnen zijn leeftijdscategorie. Volgend jaar mag hij met zijn klasgenoten mee naar de nieuwe school, de Primaria, het vervolg op de voorschool. Omdat Fien in augustus drie jaar wordt gaat ook zijna de zomervakantie naar school toe. Het laatste geeft ons wat meer tijd om te starten met het realiseren van de glamping accommodatie. Hierover gaan we je in het najaar meer vertellen, want dat avontuur verdiend een eigen blog. Wij gaan genieten van een fantastische zomer!

Comments are closed.